11 Nisan 2014 Cuma

Nisan imece- Keçe Atölyesi


Keçe bebek ve oyuncak yapım atölyesi
Tarihler:
17,24 Nisan, 8, 15, 22 Mayıs Perşembe
Saat : 19:00 -  21:00
Eğitmen: Fatma Güden
Yer: Nisan İmece Çocuk Bahçesi
İcadiye Hamam Sok. No:42  Kuzguncuk
Katılım payı: 5 hafta için 250TL


Fatma kim?
Fatma 91 doğumlu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Geleneksel Türk Sanatları öğrencisi. Henüz ikinci sınıfta. Bir yandan okulu diğer yandan ise keçeleriyle uğraşıyor.
Dört çocuklu bir ailenin en büyük kızı. Ve 3 kız kardeşe sahip. Babası inşaat ustası annesi bir pastahanede mutfak sorumlusu.
Babası yaklaşık 9 sene kadar Fransada kaçak işçi olarak çalıştığından bir evde beş kadın yalnız başına ayakda durmayı başarmışlar. Pek kolay geçmeyen bu seneler sayesinde  babasının çalışması annesinin azmiyle kredi ile bir ev almışlar.Ve halen bir an evvel bitmesi temenni edilen bir ev kredileri var :)
Fatma her  zaman hayal ettiği işi yapmak isteyen herkes gibi, çocukken ya güzel sanatlarda yada konservatuar okumak isteyen bir kızdı. Nitekim dediği oldu 2 sene hazırlandıktan sonra güzel sanatlar öğrencisi oldu. Bunların haricinde sürekli yeni birşey üretmeyi , yeni birşeyler için üretmeyi seven biri oldu.
Fatma'nın çalışma hayatı o daha 7 yaşındayken kuaför olan teyzesinin yanında her yaz ve haftasonu tatillerinde çalışarak başladı. O yaşlarda  bundan pek memnun olmasa da şimdilerde o zamanın avantajını yaşıyor çoğu zaman.
Ama ilk defa üniversiteyi kazandıktan sonra kendi sevdiği iş onu buldu ve keçe ile tanıştı. Kendi kendine internette araştırarak birşeyler yapmaya başladı bir blog açtı kendine zamanla onun bile tahmin edemediği şekilde işler büyümeye başladı. Aklının ucundan bile geçmezken kurslar vermeye, yeni insanlarla tanışmasına sebep oldu başta vakit geçirmek için oyalandığı keçe sayesinde...
Özetle Fatma bu :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder