18 Eylül 2014 Perşembe

Kuzguncuk Oyun Grupları (Pazar ve Perşembe)

Oyun, çocuğun olağan gündelik en önemli işidir. Bu etkinliğin içerisinde her şey yer alabilir. Bunların arasında şarkı söyleme, her türden hareket (yürüme, el çırpma, seksek, bedenin farklı yerleriyle oyunlar...) ses oyunları, dans, çeşitli müzik aletleriyle oyunlar da bulunur.Oyun grupları anne baba ve çocuğun, çeşitli oyunlar aracılığıyla kendini ifade etmesi yolunda fırsatlar sunar. Böylece çocuğun, keşfetmeye, uygulamalar yapmaya, yaratıcılığa ulaşma, özgüveni geliştirme, işbirliği yapma ve iletişim kurma, algılama ve gözlem becerilerini geliştirme, duygularını ifade etmeye en önemli taklit ve takrar için uygun ortam hazırlar. Materyallerin açık ve doğal olması çok önemlidir.

Friedrich Schiller (1759-1805): Ona göre, “İnsan oynadığı sürece insandır”. Schiller’e göre insan, gerçek özgürlüğe ancak sanat yoluyla ulaşabilir. İnsan sanatla uğraşırken, kendini zamandan koparılmış gibi hisseder. Bu ise oyun oynarken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyişimize benzer. Biz, insanlığımızın burada, dış kuvvetlerin darbesine maruz kalmamış denecek kadar, saf ve tam olarak ortaya çıktığını anlarız. 
Adres: Nisan İmece Çocuk Bahçesi İcadiye Hamam Sokak No: 42 Kuzguncuk, İstanbul 
Nisan İmece Çocuk Bahçesi” Waldorf pedagojisinden esinlenen anne babalar tarafından Kuzguncuk’ta sosyal bir proje olarak kurulmuştur. 
Yaş grubu: 3 yaş altı çocuklar 

5 Haftalık Pazar programlar 
Pazar Saatler: 10:00-12:00
I.Pazar grubu : 21, 28 Eylül 12,19, 26 Ekim
II. Pazar grubu: 2, 9, 16, 23, 30 Kasım 

Perşembe 16:00-18:00
5 Haftalık Perşembe programı için tarihler: 2,9, 16, 23, 30 Ekim

Oyun grupları hakkında
Beslenme organiktir
Kullanılan materyaller doğal ve gerçektir
Bahçede toprakla ve kumla oynamak ve kirlenmek güzeldir, 
Bu bir anne baba girişimidir 

Başvuru ve Kayıt için
Kayıt Formu
Katılım 7 çocukla sınırlıdır
Nisanimece@gmail.com
Cep: (533) 598 5051

Aşağıdaki bilgiler paylaşılacak
Çocuk ad soyad: 
Doğum tarihi: 
Cinsiyet: 
Anne adı: 
Baba adı: 
Adres: 
Semt: 
Anne E-Posta: 
Baba E-Posta: 
Ev telefonu: 
Anne Cep: 
Baba Cep: 

Tarif:
İcadiye Hamam Sokak No: 42 Kuzguncuk, İstanbul
Kuzguncuk otobüs durağından İcadiye caddesi girin. Cadde üzerinde sağda Rum Kilisesi biraz sonra Bostan’ı göreceksiniz. Sağda önce Tenekeci Musa Sokak sonra İcadiye Hamam Sokak gelecek.Sokakta 23 numaranın karşısındaki taş merdivenlerin sonunda sarı bir bina göreceksiniz. Oyun grubu eğitmenleri bu binada sizi bekliyor olacaklar. 

Görüşmek üzere 
Nisan imece Yuva Girişimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder